Izvor: B92, 08.Dec.2002, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne žele da odaju izvore informacija o naoružanju Iraka

Vašington -- Vašington ne želi da izda svoje izvore otkrivajući informacije o postojanju iračkog programa za proizvodnju oružja za masovno uništenje, koje poseduje, saopštila je u nedelju američka administracija. SAD su u više navrata tvrdile da imaju čvrste dokaze o postojanju takvih programa. S druge strane, Bagdad je juče, prilikom predaje izveštaja o svom naoružanju Ujedinjenim nacijama, još jednom ponovio da ne radi na programu razvoja oružja za masovno uništenje. "Jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da kada američki zvaničnici pominju dokaze, oni govore o ekskluzivnim izvorima informacija koji bi bez sumnje bili izgubljeni kada bi protivnik saznao da ih posedujemo. To je razlog što ne možemo dati više preciznosti (o tim dokazima)", rekao je jedan neimenovani zvaničnik Bušove administracije.

U američkoj administraciji tvrde da su neki od postojećih izvora u vrlo "osetljivom položaju", pošto među njima ima i "ljudi sa terena".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.