Matematičari iz Srbije zablistali na najznačajnijoj olimpijadi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Maj.2024, 08:52

Matematičari iz Srbije zablistali na najznačajnijoj olimpijadi

Na 41. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi, koja je počela 27. aprila a završava se danas u Varni, u Bugarskoj, svi članovi ekipe Srbije osvojili su medalje. Olimpijada na kojoj su učestvovali jedna je od najznačajnijih srednjoškolskih takmičenja.
 Svi srednjoškolci se vratili sa medaljama
Ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, a činili su je Novak Despotović, Stevan Radivojević, Gvozden Lapčević, Vladimir Branković i Stefan Šebez, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Strahinja Svrzić, učenik Gimnazije "Svetozar Marković" u Nišu.
Na takmičenju su učestvovala 132 takmičara iz 22...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Istorijski uspjeh matematičara iz BiH, iz Bugarske donijeli pet medalja

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Maj.2024

SARAJEVO, BANJALUKA, TREBINJE - Mladi matematičari iz Bosne i Hercegovine zablistali su u Bugarskoj, na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO 2024), jednom od najznačajnijih srednjoškolskih matematičkih takmičenja.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.