SAD: I sirijska opozicija da prekine s napadima

Izvor: Blic, 17.Jun.2017, 23:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: I sirijska opozicija da prekine s napadima

Sjedinjene Američke Države pozdravile su danas 48-očasovni prekid vatre na jugu Sirije i pozvale vladu te zemlje da poštuje svoje obaveze tokom tog perioda.

Prema rečima portparolke Stejt departmenta Heder Nauert, SAD će she suditi o toj inicijativi po rezultatima, a ne rečima, prenosi Rojters.

"Opozicija bi trebalo da na sličan način zaustavi napade kako bi omogućila da se održi prekid vatre, i nadamo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se produži, i kako bi humanitarna pomoć stigla do onih kojima je potrebna", poručila je ona u saopštenju.

Sirijska vojska prethodno je najavila da će obustaviti sve borbene operacije na 48 sati u gradu Dera, na jugu te zemlje, navodi agencija SANA.

Komanda vojske je saopštila da će obustava paljbe početi u 12 sati u subotu, po lokalnom vremenu, u cilju podržavanja "napora za pomirenje".

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

SAD pozitivno ocenjuju objavu primirja na jugoistoku Sirije

Izvor: Vostok.rs, 18.Jun.2017, 11:23

Sjedinjene Američke Države pozitivno ocenjuju objavu primirja na jugoistoku Sirije, izjavila je portparolka Stejt departmenta Heder Navert.. . „Shvatamo da je 48-časovno primirje na jugoistoku Sirije stupilo na snagu u podne po lokalnom vremenu. Pozdravljamo svaku inicijativu da se smanje napetost...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.