Ruski lekar: Stanje Navaljnog možda izazvano poremećajem metabolizma

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Avg.2020, 15:18

Ruski lekar: Stanje Navaljnog možda izazvano poremećajem metabolizma

Iznenadna bolest ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog možda je prouzrokovana poremećajem metabolizma, izjavio je danas šef medicine u bolnici u kojoj se političar leči, Aleksandar Murakovski.

"Danas imamo neke radne dijagnoze. Glavna stavka do koje smo došli je poremećaj u ravnoteži ugljenih hidrata, odnosno poremećaj metabolizma. Možda je to uzrokovano naglim padom nivoa šećera u krvi", rekao je on, prenosi ruska novinska agencija TAŠ.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da je opšte stanje Navaljnog jako nestabilno i da se može pogoršati tokom poletanja ili sletanja aviona.

Ruski lekari iz bolnice u gradu Omsku gde se Navaljni nalazi na intenzivnoj nezi, danas su odbili da daju saglasnost da on avionom bude prebačen u nemačku bolnicu na zahtev njegove porodice.

Avion za hitnu pomoć sa medicinskom opremom i specijalistima nevladine organizacije "Sinema for Pis" (Cinema for Peace) čekao je Nevaljnog na aerodromu u Omsku.

Saradnici Navaljnog ranije su tvrdili da je on otrovan zbog svog političkog angažmana što su ruski lekari demantovali.

Međutim, Murakovski tvrdi da opasnih supstanci nije bilo u njegovom telu, ali jeste na telu i odeći.

To znači da su, kako navodi, to bile "obične industrijske hemikalije".

"Što se tiče navoda u medijima o nekim hemijskim komponentama koje se testiraju, to zapravo nije biološki materijal već materijali sa površine kože, odeće i noktiju. Izvršili smo brojna ispitivanja, ovo je uobičajena industrijska hemija koja se koristi, na primer, u plastičnim čašama. Ponovo potvrđujem da ova komponenta nije pronađena ni u krvi ni u drugim biološkim materijalima, već na površini kože ili odeće", rekao je on.

Navaljni, kritičar ruskog predsednika Vladimira Putina, tokom leta Tomsk-Moskva je bio u toliko lošem stanju da je avion vanredno sleteo u Omsk gde je odmah odnet u bolnicu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.