Ruski Nemci žele da pobegnu iz Nemačke na Krim

Izvor: Vesti-online.com, 19.Feb.2016, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski Nemci žele da pobegnu iz Nemačke na Krim

Ruski Nemci (ili Nemci Rusije - etnički Nemci i državljani Nemačke koji su vekovima živeli na teritoriji Rusije, kao i njihovi direktni potomci) traže dozvolu za stalni boravak na Krimu.

- Ruski Nemci koji žive na teritoriji Nemačke obratili su se predsedniku Republike Krim Sergeju Aksjonovu sa zahtevom da pomogne u njihovom preseljenju i stalnom boravku na Krimu - rekao je potpredsednik krimske vlade Ruslan Balbek, a prenose ruski mediji.

On kaže da su predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zajednice ruskih Nemaca u Bavarskoj uručili Aksjonovu pismo sa takvim zahtevom, a preseljenje traži uglavnom radnička klasa, vlasnici manjih preduzeća, električari, mašinbravari.

Ruslan Balbek je naglasio da je prilikom susreta sa predsednikom Republike Krim delegacija ruskih Nemaca argumentovala ovaj zahtev pitanjima lične bezbednosti.

- U Nemačkoj cveta kriminal. Ruski Nemci u Nemačkoj osećaju da su u opasnosti zbog navale izbeglica koji ne poštuju lokalne zakone, tradicije i predstavljaju pretnju po društvo - izjavio je Balbek novinarima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.