Ruska svemirska bespilotna letelica će se spojiti sa MKS bez pomoći čoveka

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2012, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruska svemirska bespilotna letelica će se spojiti sa MKS bez pomoći čoveka

29.07.2012. -

Ruski svemirski naučnici će u nedelju ponovo pokušati da testiraju novi sistem za pristajanje svemirskih brodova. Poslednji pokušaj, koji je bio sproveden početkom ove nedelje, bio je neuspešan i rano se završio.

Automatizovani Ruski teretni brod "Progres M-47", odvojio se od svemirske stanice 22. jula, radi provođenja testiranja, gde će se 29. jula, bez ljudske intervencije, pokušati spojiti sa orbitalnom predstražom.

Ako uređaj ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << u stanju da uspešno izvrši demonstraciju, onda će se otpočeti pripreme za njihov odlazak zauvek sa svemirske stanice - po završetku svoje misije, jednokratni ruski "Progresi" će se sagoreti u gustim slojevima atmosfere.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropa će početi lunarnu ekspanziju u 2018. godini

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2012

29.07.2012. -..Evropska svemirska agencija (ESA) planira da 2018. godine pošalje na Mesec bespilotnu letilicu koja bi se spustila na neistraženom južnom polu Meseca. Iako je ESA ranije uspešno poslala brod Huygens na površinu Titana, misija Lunar Lander, će biti prva ekspedicija Agencije za razvoj...

Nastavak na Vostok.rs...

Rusi iz drugog pokušaja do orbitalne stanice

Izvor: Blic, 30.Jul.2012, 01:35

Ruska teretna svemirska letelica "Progres" koja se odvojila od Međunarodne svemirske stanice (MSS) u orbiti oko Zemlje radi testiranja, konačno je uspela da ponovo pristane uz nju jer najpre to nije mogla zbog tehničkih problema, saopštio je "Roskosmos"...- Operacija približavanja i pristajanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.