Evropa će početi lunarnu ekspanziju u 2018. godini

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2012, 10:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropa će početi lunarnu ekspanziju u 2018. godini

29.07.2012. -

Evropska svemirska agencija (ESA) planira da 2018. godine pošalje na Mesec bespilotnu letilicu koja bi se spustila na neistraženom južnom polu Meseca. Iako je ESA ranije uspešno poslala brod Huygens na površinu Titana, misija Lunar Lander, će biti prva ekspedicija Agencije za razvoj površine Meseca, prenosi Phys.org.

Uprkos činjenici da će letelica biti bespilotna, misija Lunar Lander će biti važan deo programa, koji će pripremiti sledeće slanje astronauta >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na Mesec i Mars.

Pored toga, misija Lunar Lander treba da pokaže svetu da je Evropa u stanju da bezbedno i pouzdano isporuči tovar na površinu Meseca, kao i da je ESA u stanju da stvori pouzdanu tehnologiju za meko sletanje na površinu Meseca.

Izvor: Golos Rossii, foto: EPA    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.