Rusija pozvala Makedoniju da prizna nezavisnost Južne Osetije i Abhazije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija pozvala Makedoniju da prizna nezavisnost Južne Osetije i Abhazije

SKOPLJE - Rusija je danas apelovala na makedonske vlasti da priznaju nezavisnost Južne Osetije i Abhazije. Ambasador Rusije u Makedoniji Vladimir Solocinski preneo je danas makedonskom Ministarstvu spoljnih poslova apel ruskih vlasti da makedonske vlasti priznaju nezavisnost Južne Osetije i Abhazije.

Solocinski je na današnjoj konferenciji za novinare u Skoplju demantovao informacije da je i Makedonija na listi zemalja koje su snabdevale Gruziju oružjem, kako su objavili neki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mediji.

"Vlada Makedonije nema nikakve veze s tim. Za snabdevanje Gruzije oružjem i izgradnju ofanzivnog potencijala odgovorni su SAD i Ukrajina, dok je oružje iz Nemačke švercovano", izjavio je ruski ambasador u Makeodniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.