Izvor: RTS, 27.Avg.2020, 10:02

Rusija pokrenula istragu o hospitalizaciji Navaljnog

Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusiju pokrenulo je preliminarnu istragu o hospitalizaciji lidera opozicije Alekseja Navaljnog.
Trenutno istražitelji saobraćajne uprave ruskog MUP-a za sibirski savezni okrug sprovode preliminarni istražni postupak koji je pokrenulo zapadno-sibirsko tužilaštvo za transport u skladu sa utvrđenom procedurom hospitalizacije Alekseja Navalnog 20. avgusta u Omsku, rekao je jedan izvor za agenciju Tas.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Danas bi trebalo da budu održane evropske konsultacije povodom slučaja Alekseja Navljanog, a nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas je neposredno pred razgovore izjavio da bi Rusija morala da pomogne da se istraži šta se dogodilo Navaljnom.
"Očekujemo da se Rusija priključi naporima da se do kraja razjasni šta se zaista dogodilo, ali se u ovom trenutku čini da to nije slučaj. Danas ćemo o tome razgovarati na ministarskom nivou EU i za Moskvu bi bilo lakše da se priključi istrazi", rekao je Mas.
Kako prenosi Rojters, Mas je dodao da će u suprotnom, to pitanje ostati otvoreno i da će EU morati da odluči šta dalje.
Navljani se trenutno nalazi u berlinskoj bolnici Šarite, u veštačkoj komi. On je u Berlin transportovan iz bolnice u Omsku, gde je hospitalizovan pošto mu je pozlilo u avionu.
Njegovi saradnici tvrde da je u čaj koji je pio stavljen otrov, a pojavile su se i spekulacije da je reč o nervnom agensu "novičoku".
Lekari u Rusiji naveli su da su isključene bilo kakve sumnje da je ruski opozicionar otrovan, već da je reč o metabiličkom poremećaju.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Berlin: Rusija da pomogne u istrazi o sudbini Navaljnog

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2020

Rusija bi morala da pomogne da se istraži šta se dogodilo opozicionaru Alekseju Navaljnom koji je primljen u jednu berlinsku bolnicu zbog sumnje da je otrovan, izjavio je danas nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas neposredno uoči evropskih konsultacija povodom ovog slučaja..."Očekujemo...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.