Rusija ima pravo da preduzima sve mere zaštite svoje teritorije na Kurilima

Izvor: Vostok.rs, 23.Feb.2017, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija ima pravo da preduzima sve mere zaštite svoje teritorije na Kurilima

Rusija može da iskoristi Kurilska ostrva za državnu zaštitu, između ostalog raspoređivanjem tamo svojih divizija, smatra zamenik predsednika komiteta Državne dume za međunarodne poslove Dmitrij Novikov.

„Smatram da je to pitanje (o Kurilima) rešeno, jer je to ruska teritorija, ruska zemlja. Rusija ima pravo da preduzima sve mere za zaštitu ove teritorije i korišćenje ove teritorije za zaštitu Rusije u celini“, naglasio je ruski poslanik.

Pritom, prema njegovom mišljenju, kurilsko pitanje ne treba da bude prepreka za razvoj trgovinsko-ekonomskih i kulturnih veza između Rusije i Japana.

Ranije je Vlada Japana poslala diplomatskim kanalima protest Moskvi nakon izjave ministra odbrane Rusije Sergeja Šojgua o nameri da rasporedi diviziju na Kurilskim ostrvima tokom ove godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.