Rusija i Izrael ogorčeni zbog pokušaja negiranja Holokausta

Izvor: RTS, 23.Jan.2020, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija i Izrael ogorčeni zbog pokušaja negiranja Holokausta

Ruski predsednik Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanjahu otkrili su spomenik "Sveća sećanja" u centru Jerusalima odajući počast herojskom podvigu branilaca i stanovnika opkoljenog Lenjingrada u Drugom svetskom ratu, preneo je Tas.
Spomenik je podignut u jednom od najvećih parkova, koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade izraelskog Ministarstva spoljnih poslova, Vrhovnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Kneseta (parlamenta).

Rusija i Izrael ogorčeni su pokušajima negiranja Holokausta i revidiranjem rezultata Drugog svetskog rata, izjavio je Putin na ceremoniji otvaranja spomenika.
"Želeo bih da napomenem sa zahvalnošću i priznavanjem da Izrael posebnu pažnju pridaje očuvanju istine o odlučujućem doprinosu Sovjetskog Saveza pobedi nad nacizmom", rekao je Putin i doadao sa su u Izraelu, kao i u Rusiji, ljudi zabrinuti, uznemireni i ogorčeni pokušajima negiranja Holokausta, revidiranjem rezultata Drugog svetskog rata i opravdavanjem ubica i zločinaca.
Spomenik otvoren u Jerusalimu simbol je "dubokog zajedničkog sećanja", naglasio je Putin.
Opsada Lenjingrada, današnjeg Sankt Peterburga počela je 8. septembra 1941. i trajala je 872 dana.
Prema različitim procenama, između 641.000 i milion stanovnika Lenjingrada je preminulo usled gladi, bombardovanja i artiljerijskog granatiranja.
Makron: Odlučno protiv mržnje i netolerancijePredsednik Francuske Emanuel Makron rekao je da je njegova zemlja odlučna u borbi protiv mržnje i netolerancije koji doprinose rastu antisemitizma u Francuskoj.
Makron je jedan od nekoliko desetina svetskih lidera koji prisustvuju ceremonijama u Memorijalnom centru "Jad Vašem" u Jerusalimu povodom obežavanja 75 godina od oslobađanja logora Aušvic.
"Mračna senka antisemitizma ponovo je rođena. Antisemitizam se vratio", rekao je Makron, koji se danas sastao sa preživelima Holokausta, prenosi Rojters.
Naglasio je da je "njegova odlučnost da deluje protiv ove pojave totalna".
Emanuel Makron se prethodno sastao sa preživelima Holokausta francuskog porekla u memorijalnom centru, koji je podignut u znak sećanja na 76.000 Jevreja koji su tokom Drugog svetskog rata prebačeni u logore smrti poput Aušvica.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svjetski lideri na obilježavanje 75.godišnjice holokausta

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jan.2020

Svjetski lideri počeli su dolaziti u Izrael na obilježavanje 75. godišnjice holokausta. Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se sa izrealskim premijerom Benzaminom Netanyahuom. Francuski predsjednik Emmanuel Macron odao je počast Jevrejima deporovanim iz njegove zemlje tokom Drugog svjetskog rata. Izraelski...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

PUTIN I NETANIJAHU OTKRILI SPOMENIK BRANIOCIMA LENJINGRADA: Postoje pokušaji negiranja Holokausta i veličanaja zločina!

Izvor: Kurir, 23.Jan.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin i izraelski premijer Benjamin Netanijahu otkrili su danas spomenik "Sveća sećanja" u centru Jerusalima odajući počast herojskom podvigu branilaca i stanovnika opkoljenog Lenjingrada u Drugom svetskom ratu, preneo je TASS.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.