Rusija: Pompeove izjave neprihvatljive

Izvor: Vesti-online.com, 15.Apr.2019, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Pompeove izjave neprihvatljive

Izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea na račun Rusije u kontekstu situacije u Venecueli stvaraju sliku da je pobrkao cilj svoje funkcije, koji se zasniva na pronalasku međunarodnog konsenzusa kako bi se rešavali problemi, a ne na rušenju mostova za sobom, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Takođe, Ministarstvo je navelo i da su Pompeove izjave na račun Rusije neprihvatljive.

- Obratili smo pažnju na turneju američkog državnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sekretara po zemljama Latinske Amerike, koji je sebi dozvolio da izjavi čitav niz neprihvatljivih reči na račun Rusije. Takve izjave su neprihvatljive - navodi se.

Ocenjeno je da takvi "nediplomatski maniri aktuelnog spoljnopolitičkog resora SAD ne ostavljaju mnogo prostora da se rusko-američki dijalog nastavi u konstruktivnom svetlu".

Podsetimo, Pompeo je izjavio da se Rusija navodno mešala u unutrašnja pitanja Venecuele bez odobrenja tamošnjih vlasti.

On je takođe rekao i da je aktuelni predsednik te zemlje Nikolas Maduro bivši lider Venecuele.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Moskva: Gospodin Pompeo pobrkao svoju trenutnu poziciju

Izvor: Vostok.rs, 16.Apr.2019, 10:05

Izjave američkog državnog sekretara Majka Pompea o Rusiji u kontekstu događaja u Venecueli stvaraju utisak da je on pobrkao cilj svog rada, a to je pronalaženje međunarodnog konsenzusa za rešavanje problema, a ne rušenju mostova, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, prenose RIA...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.