Rusija: Imamo na umu dozvolu o slanju oružanih snaga u Ukrajinu!

Izvor: Press, 25.Apr.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija: Imamo na umu dozvolu o slanju oružanih snaga u Ukrajinu!

- Ključni zadatak sada je deeskalacija konflikta - rekao je Čurkin za TV kanal "Rusija 1", a preneo Itar-Tas s.

Čurkin je rekao da je pozvao generalnog sekratara UN Ban Ki-muna, kome je predložio da javno osudi vojnu operaciju Kijeva na jugoistoku Ukrajine.

- Objasnio sam da je neophodno vratiti se implementaciji (zajedničke) izjave iz Ženeve od 17. aprila - rekao je Čurkin.

Čurkin je rekao da se Rusija ne oseća izolovanom u UN zbog situacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << u Ukrajini.

On je istakao da je Savet bezbednosti UN podeljen i da je nemoguće očekivati ozbiljne akcije od tog tela u pogledu rešenja konflikta na jugoistoku Ukrajine, odgovarajući na pitanje o mogućnosti slanja mirovne misije UN u tu državu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Setićemo se dozvole o slanju vojske

Izvor: B92, 25.Apr.2014

Moskva -- Ako se situacija pogorša na jugoistoku Ukrajine, Rusija će se setiti dozvole o slanju oružanih snaga u Ukrajinu koju je Savet Federacije dao Vladimiru Putinu..."Ključni zadatak sada je deeskalacija konflikta", rekao je ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin za TV kanal "Rusija 1", a preneo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.