Merkelova i Putin o Ukrajini

Izvor: Press, 25.Apr.2014, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova i Putin o Ukrajini

Kako je saopštila pres služba Kremlja, "Putin i Merkelova su telefonom razgovarali o krizi u Ukrajini, uključjući i to što kijevske vlasti ne žele da sprovedu sporazum postignut u Ženevi 17. aprila", prenosi Itar-tas s.

Putin i Merkelova su se založili za to da se što pre održe razgovori o snabdevanju Evrope ruskim gasom preko Ukrajine, a s tim u vezi oglasio se i pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << nije isključio mogućnost da konsultacije Rusije, Ukrajine i Nemačke budu održane u najskorije vreme.

Istovremeno, portparol Merkelove Štefan Zajbert danas je rekao novinarima da Rusija nije učinila ništa kako bi se primenio sporazum iz Ženeve.

"Ko god da prati događaje jasno i objektivno da zaključi ... da je ono što se dešava od postizanja sporazuma u Ženevi sa ruske strane ili proruskih aktivista apsolutno razočaravajuće", rekao je Zajbert.

Prema njegovim rečima, Rusija je imala šansu i još uvek je ima da iskaže podršku tom sporazumu i uskoristi značajan uticaj u istočnoj Ukrajini.

"Ništa od toga se nije desilo", rekao je Zajbert.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Čurkin: Izbora u Ukrajini 25. maja možda neće ni biti

Izvor: Press, 26.Apr.2014, 12:06

"Mi ćemo posmatrati kako se oni odvijaju. Ukoliko tenkovi budu pucali, onda naravno da je (priznanje) apsurdno. Ali za sad ne dajemo kategorične izjave i zaključke unapred", rekao je Čurkin...Čurkin je, takođe, rekao da je moguće da do izbora neće doći, preneo je Rojters...Vlasti u Kijevu "moraju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.