Rogozin: Rezultati istrage razloga za pojavu rupe na „Sojuzu“ u narednim nedeljama

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rogozin: Rezultati istrage razloga za pojavu rupe na „Sojuzu“ u narednim nedeljama

Rezultati istrage razloga za pojavu rupe na raketi „Sojuz MS-09“ biće gotovi u narednim nedeljama, izjavio je šef korporacije „Roskosmos“ Dmitrij Rogozin.
„Naša stvar je da osiguramo punu tehničku podršku istrazi, dok će oni izvoditi zaključke“, rekao je Rogozin u intervjuu RBK. Prema njegovim rečima, sa rezultatima će biti upoznati članovi komisije „Roskosmosa“, nakon čega će ih predati rukovodstvu zemlje. „Amerikance takođe interesuju rezultati istrage, ali sve u svoje vreme“, dodao je Rogozin. Kako je naglasio šef „Roskosmosa“, eksperti trenutno proučavaju materijale uzete sa površine broda. Ranije je ustanovljeno da brod „Sojuz" gubi kiseonik, nakon čega je pronađena pukotina u odeljku za boravak. Istragom je utvrđeno da je pukotina nastala još na Zemlji, te da nije u pitanju posledica sudara broda sa mikrometeoritom.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rogozin: NASA će nastaviti da koristi ruski Sojuz

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2019

MOSKVA - Američka Nacionalna vazduhoplovna i svemirska administracija (NASA) nastaviće da koristi ruske svemirske brodove Sojuz za prevoz astronauta do Međunarodne svemirske stanice (MSS), izjavio je generalni direktor ruske korporacije "Roskosmos" Dmitrij Rogozin.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Rogozin: Amerikanci nas mole da naparavimo raketu za let na Mesec

Izvor: Vostok.rs, 10.Jan.2019

Direktor „Roskosomosa“ Dmitrij Rogozin izjavio je da su Sjedinjene Američke Države zamolile rusku stranu da napravi verziju kosmičkog broda „Sojuz“ koja bi mogla da leti do Meseca.. „Upravo danas Amerikanci insistiraju, mole nas da nastavimo sa letovima ’Sojuza‘ sa američkim astronautima....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.