Rekordan broj novozaraženih u Indoneziji

Izvor: B92, 06.Jun.2020, 22:46

Rekordan broj novozaraženih u Indoneziji

Indonezija je danas prijavila gotovo hiljadu novih slučajeva koronavirusa, što je novi dnevni rekord za ovu zemlju.

U Indoneziji je ukupan broj slučajeva prešao 30.000, a vlada je predstavila paket stimulacija u vrednosti 47,6 milijardi dolara za jačanje ekonomije pogođene virusom.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je u protekla 24 sata bilo 993 novih slučajeva. Ukupno je u Indoneziji registrovano 30.514 slučajeva, uključujući 1.801 smrtni slučaj, što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je najviše u jugoistočnoj Aziji, prenosi AP.

Ministar finansija Sri Muliani Indravati rekao je da paket od stimulativnih 677,2 biliona rupija (47,6 milijardi dolara) ima za cilj da ojača zdravstveni sistem, usmeri više potrošnje na socijalnu zaštitu i pruži podsticaje za spasavanje indonežanskih preduzeća od bankrota i radnike od otpuštanja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ZARAŽENO VIŠE OD 30.000 LJUDI U Indoneziji danas skoro hiljadu slučajeva kovida

Izvor: Blic, 07.Jun.2020, 00:42

Indonezija je danas prijavila gotovo hiljadu novih slučajeva korona virusa, što je novi dnevni rekord za ovu zemlju u kojoj je ukupan broj slučajeva prešao 30.000, a vlada je predstavila paket stimulacija u vrednosti 47,6 milijardi dolara za jačanje ekonomije pogođene virusom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.