Referendum nije uspeo: Konačni rezultati referenduma u BJR Makedoniji

Izvor: Vostok.rs, 01.Okt.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Referendum nije uspeo: Konačni rezultati referenduma u BJR Makedoniji

Na referendumu koji je juče održan u BJR Makedoniji glasalo je 666.743 građana ili 35,91 odsto od ukupno upisanih birača, saopštila je Državna izborna komisija.

Na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, na referendumsko pitanje „Da li ste za ulazak u EU i NATO prihvatanjem dogovora Republike Makedonije i Republike Grčke?, „za“ je glasalo 91,46 odsto, odnosno 609.813 građana, dok je protiv bilo 5,65 odsto ili 37,700 ljudi.

Nevažećih glasačkih listića je bilo 19.221 ili 2,89 odsto.

Predsednik Komisije Oliver Derkovski je rekao da prema utvrđenim rezultatima, referendum nije uspeo jer nije izašlo više od polovine građana upisanih u biračke spiskove.

Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   NATO,   Grčka

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Referendum u Makedoniji: Za Dogovor s Grčkom glasalo 609.713 građana

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2018

Na referendumu u Makedoniji o Dogovoru sa Grčkom glasalo je 666.743 građanina ili 36,91 odsto od ukupnog broja upisanih birača, objavila je danas Državna Izborna komisija (DIK).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rusi ZAGRMELI posle referenduma: Zapad hoće da uvuče Makedoniju u NATO uprkos PROTIVLJENJU NARODA

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2018

Na referendum je izašlo manje od 37 odsto od ukupnog broja birača..Neodložna podrška ishodu referenduma u Makedoniji od strane EU i NATO-a govori o želji da se obezbedi ubrzano stupanje Skoplja u Alijansu, uprkos mišljenju stanovništva, dok dugoročno rešenje mogu da nađu jedino same strane,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.