Rast plata u Britaniji najveći za poslednje četiri godine

Izvor: Radio 021, 17.Jun.2015, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast plata u Britaniji najveći za poslednje četiri godine

Prosečna nedeljna plata u Velikoj Britaniji porasla je 2,7 odsto za period februar-april u poređenju s istim razdobljem prošle godine, što je najviša stopa za poslednje četiri godine, pokazuju zvanični statistički podaci.

U periodu januar-mart prosečna nedeljna plata povećana je 2,3 odsto na godišnjem nivou.

Ovi pokazatelji, uključujući i stopu inflacije, koja je ponovo pozitivna, kao i rast stranih investicija u zemlji, ukazuju na sigurni oporavak britanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ekonomije, ističu u institutu za statistiku ONS, a prenosi Rojters.

Kako se navodi, povoljne informacije o britanskoj ekonomiji naročito su dobrodošle nakon što je bonitetna agencija S&P prošle nedelje upozorila da bi Velika Britanija mogla da izgubi svoju ocenu "trostruko A" zbog odluke premijera Dejvida Kamerona da organizuje referendum o eventualnom izlasku iz Evropske unije do 2017. godine.

Iz ONS-a su precizirali da je stopa nezaposlenosti u istom periodu (februar-april) ostala na stabilnih 5,5 odsto radno sposobnog stanovništva, što predstavlja najniži nivo od jula 2008. godine. Broj registrovanih kandidata za posao pao je za 43.000, na 1,813 miliona, a samo u maju smanjen je za 6.500, posle pada od 7.800 u aprilu.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.