Ekonomija SAD sve bliže podizanju kamatnih stopa

Izvor: VOA, 17.Jun.2015, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekonomija SAD sve bliže podizanju kamatnih stopa

Najviši zvaničnici Centralne banke SAD navode da se najveća svetska ekonomija oporavila od sporog rasta u prvih nekoliko meseci ove godine i da je dovoljno snažna da bi u budućnosti mogle da se podignu kamatne stope.

Federalne rezerve su međutim za sada zadržale osnovnu kamatnu stopu na rekordno niskom nivou, na kojem se nalazi još od početka svetske finansijske krize.

U saopštenju, posle dvodnevnih redovnih sastanaka u >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << Vašingtonu, navodi se da se ekonomija razvija "umereno" i da bi ove godine rast trebalo da bude 1,8 odsto, ili malo više. Federalne rezerve takođe očekuju da situacija na tržištu rada nastavi da se popravlja i da se inflacija neznatno poveća, bliže dva odsto, što smatraju najboljom verednošću za ekonomski rast.

Mnogi analitičari predviđaju da će Centralna banka početi da podiže kamatne stope već u septembru.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Broj milionera u svetu porastao za 920.000

Izvor: Blic, 18.Jun.2015, 00:29

Broj dolarskih milionera porastao je prošle godine u svetu za 920.000 i dostigao rekordnu cifru od 14.6 miliona ljudi, pokazala je godišnja studija konsultantske kuće Kapdžemini i finansijske institucije za upravljanje imovinom Kraljevske banke Kanade (RBC)...To je, kako se navodi, šesta uzastopna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.