Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2015, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raspodela izbeglica: Francuska ne ide dalje od 30.000

Francuska koja je ponudila da prihvati 30.000 tražilaca azila u okviru evropskog plana raspodele, neće ići dalje od toga, izjavio je u četvrtak premijer Manuel Vals na TV-kanalu "Frans 2"

"Evropska komisija je predložila prihvat 160.000 tražilaca azila koji beže od rata i mučenja. Francuska (...) je predložila da primi 30.000. Broj neće biti veći od toga", rekao je Vals.

Francuska vlada je jula obećala da će ugostiti prvi kontingent izbeglica koje je Evropska >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << komisija htela da raspodeli.

Početkom septembra predsednik Fransoa Oland je obećao prihvatanje još 24.000 izbeglica. Šef socijalističke vlade je podsetio da je azil "zapisan u samom srcu vrednosti" Francuske, i kritikovao stav Mađarske za koji je rekao da je "nedostojan", jer je izgradila ogradu da bi sprečila dolazak izbeglica.

"Moramo pokazati solidarnost, humanost, velikodušnost (...) Ali u isto vreme moramo savladati strahovanja, fantazije", rekao je on.

Po francuskoj ekstremnoj desnici kojoj su izbeglice dale vetar u leđa, migracioni tokovi su "poplava" tokom koje vlada favorizuje strance pred Francuzima.

Francuska nije željeno odredište sirijskih izbeglica, Iračana i ljudi iz zemalja Roga Afrike. Dok se Nemačka priprema da registruje do milion azilanata ove godine, samo 60.000 želi u Francusku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.