Izvor: Blic, 25.Apr.2023, 23:54

Ramafosa najavio povlačenje JAR iz Međunarodnog krivičnog suda

Predsednik Južnoafričke Republike Siril Ramafosa izjavio je danas da je vladajuća politička partija njegove zemlje Afrički nacionalni kongres odlučila da bi bilo "razborito" da se Južna Afrika povuče iz Međunarodnog krivičnog suda (MKS) zbog "nepravednog tretmana" prema drugim zemljama. Vladajuća stranka, Afrički nacionalni kongres, je donela odluku da je mudro da se Južna Afrika povuče iz MKS, uglavnom zbog načina funkcionisanja tog suda", rekao je Ramafosa na konferenciji za novinare tokom posete predsednika Finske Saulija Niniste, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

I, kreće polako... "Želimo da se povučemo iz suda u Hagu. Nepravedan je"

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 07:58

Predsednik Južnoafričke Republike izjavio da bi bilo "razborito" da se njegova zemlja povuče iz Međunarodnog krivičnog suda (MKS).

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.