Raketiranje mora prestati

Izvor: B92, 20.Maj.2021, 15:13

"Raketiranje mora prestati"

Tel Aviv -- Ministri spoljnih poslova Mas, Kulhanek i Korčok poručili su, tokom posete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

"Nemačka stoji uz Izrael i njegovo pravo da se brani. Došao sam u Izrael da pokažem solidarnost i podržim Izrael posle raketne paljbe iz Gaze. Izrael ima pravo da se brani", rekao je Mas uoči sastanka sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Gabijem Aškenazijem.

Mas je dodao da s velikom zabrinutošću prati humanitarnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << situaciju u Gazi i da zna za napore Izraela da se Gazi dopremi humanitarna pomoć.

Rekao je i da Nemačka podržava napore da se postigne primirje i da je u kontaktu sa drugim diplomatama da bi se postigao taj cilj.

"Treba da gledamo u budućnost i da osiguramo održiv mir u regionu koji će omogućiti situaciju u kojoj će Izrelci i Palestinci moći da žive", rekao je Mas.

Mas je u pratnji Aškenazija posetio jednu kuću srušenu u raketnom granatiranju Hamasa u mestu Petah Tikva, prenosi Džeruzalem post.

Nešto kasnije mesto srušene kuće posetili su Kulhanek i Korčok.

"Izraelu sada trebaju prijatelji u svetu i mi smo ovde da pokažemo snažno prijateljstvo", rekao je Kulhanek i dodao da Izrael ima pravo da se brani.

Korčok je istakao da su Izrael i Slovačka "pravi prijatelji", što je on činom dolaska želeo i da pokaže.

"Hamasovo raketiranje mora da prestane. Izrael ima pravo da se brani", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mas: Podrška Izraelu, ima pravo da se brani

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Maj.2021

TEL AVIV - Ministri spoljnih poslova Njemačke, Češke i Slovačke, Hajko Mas, Jakub Kulhanek i Ivan Korčok, poručili su danas tokom odvojene posjete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.