"Raketiranje mora prestati"

Ministri spoljnih poslova Mas, Kulhanek i Korčok poručili su, tokom posete Izraelu, da ta zemlja ima pravo da se brani od napada Hamasa.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2021.

15:13

Foto: Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner

"Nemačka stoji uz Izrael i njegovo pravo da se brani. Došao sam u Izrael da pokažem solidarnost i podržim Izrael posle raketne paljbe iz Gaze. Izrael ima pravo da se brani", rekao je Mas uoči sastanka sa izraelskim ministrom spoljnih poslova Gabijem Aškenazijem.

Mas je dodao da s velikom zabrinutošću prati humanitarnu situaciju u Gazi i da zna za napore Izraela da se Gazi dopremi humanitarna pomoć.

Rekao je i da Nemačka podržava napore da se postigne primirje i da je u kontaktu sa drugim diplomatama da bi se postigao taj cilj.

"Treba da gledamo u budućnost i da osiguramo održiv mir u regionu koji će omogućiti situaciju u kojoj će Izrelci i Palestinci moći da žive", rekao je Mas.

Mas je u pratnji Aškenazija posetio jednu kuću srušenu u raketnom granatiranju Hamasa u mestu Petah Tikva, prenosi Džeruzalem post.

Nešto kasnije mesto srušene kuće posetili su Kulhanek i Korčok.

"Izraelu sada trebaju prijatelji u svetu i mi smo ovde da pokažemo snažno prijateljstvo", rekao je Kulhanek i dodao da Izrael ima pravo da se brani.

Korčok je istakao da su Izrael i Slovačka "pravi prijatelji", što je on činom dolaska želeo i da pokaže.

"Hamasovo raketiranje mora da prestane. Izrael ima pravo da se brani", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: