BLINKEN POSLAO PORUKU IZRAELU I PALESTINI: Vašington očekuje da se pridržavaju postignutog dogovora (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2021, 23:05

BLINKEN POSLAO PORUKU IZRAELU I PALESTINI: Vašington očekuje da se pridržavaju postignutog dogovora (VIDEO)

Izrael je pristao na primirje u Gazi

Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je da je danas telefonom razgovarao sa izraelskom ministarkom spoljnih poslova Gabijem Aškenazijem i ponovio poruku da SAD očekuju "deeskalaciju na putu prekida vatre" između Izraela i Palestinaca.

Blinken je rekao da ne može da potvrdi izveštaje u izraelskim medijima da je dogovoren prekid vatre koji će zaustaviti raketne napade na Izrael iz Gaze i izraelske vazdušne napade >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na palestinska područja koji traju već više od nedelju dana, javlja Rojters.

Nadamo se da su ovi izveštaji stvarni i da, kao što je rekao predsednik Džozef Bajden, imamo istinsku deeskalaciju i prekid vatre, rekao je Blinken novinarima tokom posete Grenlandu.

Kabinet izraelskog premijera Benjamina Netanjahua potvrdio je da je bezbednosni kabinet te države jednoglasno odobrio prekid vatre u Pojasu Gaze, preneo je ranije večeras "Tajms of Izrael".

Kako se navodi u saopštenju, ministri su se saglasili da prihvate inicijativu Egipta za uzajamni prekid vatre, bez ikakvih uslova.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Državni sekretar SAD Entoni Blinken uskoro ide na Bliski istok

Izvor: Beta, 21.Maj.2021, 07:56

Državni sekretar SAD Entoni Blinken objavio je na svom Tviteru da će "narednih dana" posetiti Bliski istok, posle stupanja na snagu primirja izmedju Izraela palestinskog Hamasa u pojasu Gaze."Posetiću region narednih dana i sa nestrpljenjem očekujem da se sretnem sa izraelskim ministrom spoljnih...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.