Izvor: RTS, 06.Nov.2020, 10:16

Racije u nekoliko nemačkih gradova, potraga za osobama povezanim sa terorističkim napadom u Beču

Nemačka policija izvršila je pretrese u nekoliko gradova tragajući za četiri osobe za koje se veruje da su povezane sa osumnjičenima za teroristički napad u Beču.
Nemačka kriminalistička policija BKA saopštila je da pretražuje kuće i kompanije u Osnabrueku, Kaselu i okrugu Pineberg blizu Hamburga.

"Ne postoji inicijalna sumnja da su četiri osobe za kojima se traga učestvovale u napadu. Međutim, veruje se da su povezani sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << osumnjičenim za napad", navodi policija.
Nalozi za pretres dobijeni su nakon što je austrijska policija prosledila informacije nemačkom tužilaštvu.
Švajcarska je uhapsila dvojicu muškaraca osumnjičenih za povezanost sa napadom koji se dogodio u ponedeljak, a Austrija je bila u bliskom kontaktu sa drugim zemlja u istrazi, saopštio je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Karl Nehamer.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Nemačkoj potraga za četiri saučesnika teroriste iz Beča

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2020

Nemačka policija saopštila je danas da je sprovela racije u nekoliko nemačkih gradova u potrazi za četiri osobe koje se dovode u vezu sa napadačem koji je u ponedeljak u Beču ubio četvoro ljudi, a više njih ranio...Kriminalna policija BKA saopštila je preko Tvitera da pretražuju kuće i prodavnice...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.