Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2024, 13:57

Mađarska osudila krijumčara migranata iz Srbije u EU na 8 godina zatvora

Muškarac star 26 godina osuđen je danas u Mađarskoj na osam godina zatvora zbog trgovine ljudima i izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba poginula i više povređeno tokom prevoženja grupe migranata iz Srbije.
Osuđeni i drugi pripadnici kriminalne grupe iz Belgije su 16. februara 2022. godine u mađarskom okrugu Čongrad Čanad prevozili 28 ljudi u kombiju, prenosi MTI.
Njihovo vozilo je velikom brzinom udarilo u stub ulične rasvete, posle čega se zakucalo u zid cvećare, a tom prilikom je jedna osoba poginula, jedna je ostala trajno nepokretna i 19 je teško povređeno.
Osuđeni je tražio da odsluži kaznu u Belgiji, a sudija je kao olakšavajuće okolnosti prihvatio njegovo priznanje...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.