Rabin u Izraelu osumnjičen da je 50 žena držao u ropstvu

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Jan.2020, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rabin u Izraelu osumnjičen da je 50 žena držao u ropstvu

Izraelska policija je danas uhapsila jednog rabina osumnjičenog da je držao desetine žena u ropstvu u kvartu u Jerusalimu gde žive ultraortodoksni Jevreji.

Uhapšeno je i osam žena osumnjičenih da su sarađivale s njim.

Policija istražuje da li je vođa tog kulta ultraortodoksnih Jevreja zlostavljao žene i njihovu decu.

Sumnja se da su žene bile "seksualno eksploatisane" i da su neke navodno morale da stavljaju ruke u vatru "da vide kako je u paklu", >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << prenose izraelski mediji.

Veruje se da je u tom kultu bilo oko 50 žena, a dvadesetak je policija već ispitala.

Istraživanje povodom sumnje da postoji takav kult je počela pre nekoliko godina, a obnovljena je nedavno pošto su neke žene pobegle i prijavile vođu vlastima.

Zahvaljujući njihovim svedočenjima, pojavili su se novi dokazi da postoji komuna ultraortodoksnih Jevreja koja deluje pod okriljem ženskog seminara.

Tamo su žene živele sa svojom decom u pretrpanim stanovima u lošim sanitarnim uslovima, a vođa seminara ih je, kako se sumnja, sistematski zlostavljao.

On je uzimao novac koje su žrtve zarađivale. Žene su potpuno bile izolovane od svojih porodica.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rabin iz Izraela osumnjičen da je 50 žena držao u ropstvu

Izvor: B92, 13.Jan.2020

Jerusalim -- Izraelska policija je uhapsila jednog rabina osumnjičenog da je držao desetine žena u ropstvu u kvartu u Jerusalimu u kome žive ultraortodoksni Jevreji...Uhapšeno je i osam žena osumnjičenih da su sarađivale s njim...Policija istražuje da li je vođa tog kulta ultraortodoksnih Jevreja...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.