Ponedeljak, 13.01.2020.

16:30

Rabin iz Izraela osumnjičen da je 50 žena držao u ropstvu

Izraelska policija je uhapsila jednog rabina osumnjičenog da je držao desetine žena u ropstvu u kvartu u Jerusalimu u kome žive ultraortodoksni Jevreji.

Izvor: Beta

Rabin iz Izraela osumnjičen da je 50 žena držao u ropstvu
Getty Images/Lior Mizrahi

Uhapšeno je i osam žena osumnjičenih da su sarađivale s njim.

Policija istražuje da li je vođa tog kulta ultraortodoksnih Jevreja zlostavljao žene i njihovu decu. Sumnja se da su žene bile "seksualno eksploatisane" i da su neke navodno morale da stavljaju ruke u vatru "da vide kako je u paklu", prenose izraelski mediji.

Veruje se da je u tom kultu bilo oko 50 žena, a dvadesetak je policija već ispitala.

Istraživanje povodom sumnje da postoji takav kult je počela pre nekoliko godina, a obnovljena je nedavno pošto su neke žene pobegle i prijavile vođu vlastima.

Zahvaljujući njihovim svedočenjima, pojavili su se novi dokazi da postoji komuna ultraortodoksnih Jevreja koja deluje pod okriljem ženskog seminara. Tamo su žene živele sa svojom decom u pretrpanim stanovima u lošim sanitarnim uslovima, a vođa seminara ih je, kako se sumnja, sistematski zlostavljao.

On je uzimao novac koje su žrtve zarađivale. Žene su potpuno bile izolovane od svojih porodica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

10 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

15 h

Podeli: