RT: U Istočnoj Guti pronađeni hlor iz Nemačke i dimne bombe iz Solsberija - Zaharova

Izvor: Vostok.rs, 19.Apr.2018, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: U Istočnoj Guti pronađeni hlor iz Nemačke i dimne bombe iz Solsberija - Zaharova

Izvor: Vostok / RT

Kontejneri sa hlorom iz Nemačke i dimne granate proizvedene u Salisburiju u Velikoj Britaniji pronađeni su na oslobođenim teritorijama sirijske Istočne Gute, saopštila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

"U oslobođenim područjima Istočne Gute, sirijske trupe su pronašle kontejnere sa hlorom - najstrašnije vrste hemijskog oružja - iz Nemačke, a takođe dimne granate - proizvedene obratite pažnju - u gradu Salisburiju u Velikoj Britaniji", saopštila je Zaharova na konferenciji za novinare u Moskvi.

Nalazi podrivaju "veru u humanost" nekog državnog rukovodstva, koji "daje takve naredbe i donosi takve odluke", dodala je Zaharova.



Pre navodnog navodnog hemijskog incidenta u Dumi, a koji su iskoristile SAD, Velika Britanija i Francuska kao i izgovor za napad na Siriju prošle subote, Rusija je bila upozorena na eventualne provokacije militanata, saopštila je Zaharova. Moskva je takođe poslala podatke Organizaciji za zabranu hemijskog oružja (OZHO) o postrojenjima za proizvodnju hemijskog oružja u oslobođenim područjima Istočne Gute.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSIJA UZVRAĆA: Nemački hlorin i britanske granate pronađene u Siriji

Izvor: Kurir, 19.Apr.2018

Hlorin iz Nemačke i dimne granate proizvedene u britanskom Solzberiju pronađene su u oslobođenim teritorijama u Istočnoj Guti, saopštila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Kurir...

Moskva:U Siriji nađen hlor iz Nemačke i dimne bombe iz Velike Britanije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2018

Kontejneri sa hlorom iz Nemačke i dimne bombe iz britanskog grada Solsberija pronađeni su u sirijskoj Istočnoj Guti, rekla je danas portparol ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova..."Snage sirijske vlade pronašle su kontejnere sa hlorom, najsmrtonosnijim hemijskim oružjem, iz Nemačke, zajedno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.