RT: Turska oklopna divizija podržava ofanzivu „Slobodne sirijske vojske” u Afrinu

Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Turska oklopna divizija podržava ofanzivu „Slobodne sirijske vojske” u Afrinu

Izvor: Vostok / RT

Turski tenkovi podržavaju kopnenu ofanzivu "Slobodne sirijske armije" na kurdske položaje u regiji Afrin u Siriji, a operacija turskih snaga ulazi u drugi dan.

Turska vojska se navodno ne suočava sa ozbiljnijim otporom kurdskih snaga koje su se povukle u gradove i sela, prenosi Hurijet, prema saopštenju vojnih izvora. Ranije danas, tri rakete su ispaljene sa sirijske teritorije i pogodile turski južni pogranični grad Kilis, gde je oštećeno nekoliko zgrada.

Od pokretanja operacije turska vojska je pogodila 153 mete, uključujući jedinice "Islamske države" i kurdske snage, a koje Ankara smatra teroristima.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.