Izvor: Vostok.rs, 21.Jan.2018, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turska bombardovala aerodrom u Siriji koji su koristile SAD

Turska avijacija je bombardovala i aerodrom Minig na severo-zapadu Sirije, koji su Sjedinjene Američke Države koristile za isporučivanje naoružanja kurdskim oružanim formacijama, saopštio je list Hurijet pozivajući se na vojne izvore.

Navedeno je da je aerodrom Minig bio među 113 ciljeva koji su označeni za napade tokom turske vojne operacije „Maslinova grančica“ u sirijskom Afrinu.

Ranije danas Generalštab Turske objavio je početak operacije protiv kurdskih formacija u ovom gradu.

Operacija je počela juče u 15.00 sati po srednjoevropskom vremenu. U njoj su učestvovala 72 aviona. Pogođeno je 108 od 113 označenih ciljeva.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD pozivaju Tursku da pokaže uzdržanost u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jan.2018

VAŠINGTON - Sjedinjene Američke Države pozvale su danas Tursku da "pokaže uzdržanost" i ograniči vojne operacije na sjeverozapadu Sirije, gdje turske snage vrše napade na kurdsku miliciju koju podržava Vašington...Prema riječima portparolke američkog Stejt departmenta Heder Nojet, američki...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.