RT: Planirana provokacija sa hemijskim oružjem u Idlibu ima za cilj da održi prisustvo terorista - Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Planirana provokacija sa hemijskim oružjem u Idlibu ima za cilj da održi prisustvo terorista - Lavrov

Izvor: Vostok / RT

Planirana provokacija sa hemijskim oružjem u sirijskoj provinciji Idlib ima za cilj da održi prisustvo terorističke grupe "Džabat al Nusra" u toj oblasti, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.


Lavrov, koji se susreo sa svojim saudijskim kolegom Adelom al Džubeirom u Moskvi, takođe je rekao da je Moskva u kontaktu sa Vašingtonom o situaciji u pokrajini Idlib, koju kontrolišu militanti.

Lavrov je prisustvo terorista u pokrajini Idlib uporedio sa "apscesom" koji treba hitno ukloniti.

Ministar je takođe napomenuo da cilj Vašingtona u ratom razorenoj zemlji nije stvarna pomoć, nego da podstakne promenu režima.

"To nije prvi put u SAD-u, bez obzira na administraciju, da kao prioritet postave zadatak promene disidentskog režima iznad zajedničkog cilja iskorenjivanja terorizma i ekstremizma. To se desilo u Iraku i Libiji. Sada pokušavaju da to učine i u Siriji. Da se preciznije izrazim - pokušali su to učiniti u Siriji, ali nisu uspeli ", rekao je Lavrov.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov: Ruska i turska vojska razmatraju moguću ofanzivu na Idlib

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018

Vojska Rusije i Turske se konsultuju o mogućoj operaciji u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.. . „Pre nekoliko dana u Moskvi su održani razgovori ministara spoljnih poslova, ministara odbrane i predstavnika specijalnih službi, tokom kojih je...

Nastavak na Vostok.rs...

Lavrov: Rusija i Saudijska Arabija odlučne da se zajedno borbe protiv terorizma i ekstremizma

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 09:11

Rusija i Saudijska Arabija su odlučne da se zajedno borbe protiv terorizma i ekstremizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.. . „Naše zemlje su odlučne da se beskompromisno bore protiv terorizma u svim njegovim oblicima, posvećujući posebnu pažnju iskorenjivanju terorističke...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.