Lavrov: Ruska i turska vojska razmatraju moguću ofanzivu na Idlib

Izvor: Vostok.rs, 29.Avg.2018, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Ruska i turska vojska razmatraju moguću ofanzivu na Idlib

Vojska Rusije i Turske se konsultuju o mogućoj operaciji u sirijskoj provinciji Idlib, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

„Pre nekoliko dana u Moskvi su održani razgovori ministara spoljnih poslova, ministara odbrane i predstavnika specijalnih službi, tokom kojih je posebna pažnja, iz poznatih razloga, bila posvećena Idlibu“, rekao je Lavrov na pres konferenciji za novinare nakon razgovora sa ministrom spoljnih poslova Saudijske Arabije Adelom al Džubeirom.

„Kako prevesti taj politički dogovor na praktični jezik - o tome razgovaraju pripadnici vojske Rusije i Turske koji su upoznati sa situacijom na terenu“, dodao je Lavrov.

Teritoriju Idliba u ovom trenutku praktično ne kontrolišu sirijske snage. Tamo se nalaze militanti oružane opozicije, kao i drugih grupa koji s vremena na vreme napadaju pozicije sirijskih snaga.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.