Lavrov: Rusija i Saudijska Arabija odlučne da se zajedno borbe protiv terorizma i ekstremizma

Izvor: Vostok.rs, 30.Avg.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Rusija i Saudijska Arabija odlučne da se zajedno borbe protiv terorizma i ekstremizma

Rusija i Saudijska Arabija su odlučne da se zajedno borbe protiv terorizma i ekstremizma, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

„Naše zemlje su odlučne da se beskompromisno bore protiv terorizma u svim njegovim oblicima, posvećujući posebnu pažnju iskorenjivanju terorističke i ekstremističke ideologije“, rekao je Lavrov.

Prema njegovim rečima, Moskva i Rijad su ujedinjeni u stavu da aktuelni potencijal za sukob u strateški važnom regionu Bliskog istoka i Severne Afrike ima najnepovoljniji uticaj na regionalnu i globalnu bezbednost i stabilnost.


Lavrov je rekao i da Rusija poziva UN i njene institucije da igraju aktivniju ulogu u stvaranju uslova za povratak sirijskih izbeglica u svoju domovinu.


„Upoznali smo naše kolege sa naporima koje ulaže Rusija u kontaktu sa odgovarajućim zemljama regiona, kako bi obezbedila neophodne uslove za povratak izbeglica i interno raseljenih lica u njihova stalna prebivališta u Siriji“, naveo je Lavrov.


„Pozivamo UN i sve njegove specijalizovane institucije da igraju aktivniju ulogu u stvaranju uslova za takav povratak izbeglica i raseljenih lica, uključujući modernizaciju i obnavljanje socio-ekonomske infrastrukture“, dodao je on.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.