Putinova Jedinstvena Rusija doživela žestoki poraz, uspela taktika opozicije

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putinova Jedinstvena Rusija doživela žestoki poraz, uspela taktika opozicije

Vladajuća Jedinstvena Rusija, koju predvodi premijer Dmitrij Medvedev i podržava predsednik Vladimir Putin, izgubila je trećinu poslaničkih mesta u moskosvskoj Dumi, javlja "Rojters".
Sve oči bile su uprte u jučerašnje gradske izbore za poslanike u moskovskoj Dumi, posebno jer opoziciji nije bilo dozvoljeno da podnese izbornu listu zbog, kako su navele vlasti, proceduralnih problema, piše >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Rojters.

Prvi rezultati izbora pokazuju da Putinova Jedinstvena Rusija ima za trećinu manje poslaničkih mesta nego što je imala do sad, pišu RIA Novosti. 
Na prošlim izborima Jedinstvena Rusija osvojila je 28 poslaničkih mesta, od ukupno 45, i tako imala apsolutnu većinu u Moskvi.
Posle jučerašnjih izbora, vladajuća partija osvojila je oko 20 mandata, što joj neće biti dovoljno da samostalno formira vlast u prestonici.
Posle ovogodišnjih izbora, situacija u moskovskom parlamentu drugačija je za Putinovu partiju nego do sada. 

Opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji nije mogao da učestvuje na izborima, pozvao je svoje simpatizere na akciju protiv Jedinstvene Rusije kako bi na taj način onemogućio tu partiju da ponovo osvoji apsolutnu većinu.
Plan je bio da pobornici opozicije na izborima u moskovskom regionu glasaju za neke druge kandidate i partije, sve sa ciljem da vladajuća partija ima što manje glasova.
Komunistička partija osvojila je 13 poslaničkih mesta u odnosu na pet mandata koliko su osvojili na prethodnim izborima. 
Još uvek nema zvaničnih rezultata izbora za gradski parlament u Moskvi. 
Izbori za moskovsku Dumu posebno su važni zbog predstojećih parlamentarnih izbora 2021. godine.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Rusija broji glasove posle lokalnih izbora

Izvor: RTS, 09.Sep.2019

U Rusiji su održani lokalni izbori, na kojima su građani birali regionalne i lokalne vlasti, kao i poslanike za upražnjena poslanička mesta u Državnoj dumi. Jedinstvena Rusija ostaje vodeća politička snaga u našoj zemlji, rekao je premijer Dmitrij Medvedev. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.