Rusi danas biraju svoje lokalne i regionalne predstavnike

Izvor: Beta, 08.Sep.2019, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi danas biraju svoje lokalne i regionalne predstavnike

Rusi su počeli danas da glasaju na lokalnim i regionalnim izborima posle burne izborne kampanje, posebno u Moskvi, gde su tokom leta organizovane najveće demonstracije u poslednjih sedam godina.Lokalni i regionalni izbori održavaju se širom zemlje, dan posle istorijske razmene 70 zarobljenika izmedju Rusije i Ukajine, pozdravljene kao prvi korak ka rešenju sukoba izmedju dve zemlje koji traje od 2014.Analitičari smatraju da će rezultati današnjeg glasanja biti pažljivo praćeni zbog približavanja predsedničkih izbora 2021. godine i da će doprineti oblikovanju političke budućnosti Rusije u trenutku kada predsednik Vladimir Putin počinje svoju treću deceniju na vlasti.Sve oči uprte su u glavni grad Moskvu, gde su birališta otvorena u 8.00 sati (7.00 po centralnoevropskom vremenu). U centru i u predgradju, Moskovljane dočekuju policajci u belim uniformama, baloni u bojama Rusije, štandovi sa sladoledom, čajem, i viršlama.Protesti su održavani skoro svake nedelje ovog leta zbog isključenja jednog broja opozicionih i nezavisnih kandidata iz izbora za lokalnu skupštinu.Izborna komisija je navela kao razlog neregularnosti u potpisima u zahtevima kandidata za učetvovanje na izborima. Kanidati i njihove pristalice odbacili su tu tvrdnju.Protesti koji su usledili su bili pothranjeni i širokim nezadovojstvom zbog čvrsto kontrolisanog političkog procesa u Rusiji gde su opozicionari marginalizovani ili zanemareni.Protesti u ...
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusi biraju lokalne i regionalne predstavnike

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Sep.2019

Rusi su jutros izašli na birališta kako bi glasali na lokalnim i regionalnim izborima posle burne izborne kampanje, posebno u Moskvi.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.