Putin i Erdogan 40 minuta razgovarali telefonom, uskoro oči u oči

Izvor: Vesti-online.com, 29.Jun.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin i Erdogan 40 minuta razgovarali telefonom, uskoro oči u oči

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je telefonom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Njihov prvi razgovor nakon sedam meseci trajao je 40 minuta.

Televizijska mreža CNN na turskom jeziku objavila je da su se ruski i turski predsednik dogovorili da se lično sastanu u najkraćem mogućem roku.

Turski izvori bliski Erdoganu navode i da je razgovor dvojice predsednika bio "veoma produktivan i pozitivan".

Portparol Kremlja Dmitri Peskov ranije >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je rekao da se očekuje da će Putin lično izjaviti saučešće turskom predsedniku povodom tragedije koja se u utorak odigrala na aerodromu "Ataturk" u Istanbulu kada su bombaši samoubice izveli napad i usmrtili više od 40 ljudi, a ranili više od 200 osoba.

Prvi razgovor dva predsednika odvija se posle sedam meseci, koliko su odnosi dve zemlje zategnuti pošto je Turska oborila ruski vojni avion koji je učestvovao u operacijama u Siriji.

Erdogan se ove sedmice izvinio Putinu za smrt ruskog pilota, a Peskov je ocenio da je to veoma važan korak ka normalizaciji odnosa.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUTIN I ERDOGAN NA VEZI: Posle telefonskog razgovora dogovorili sastanak oči u oči

Izvor: Kurir, 29.Jun.2016

...U prvom direktnom razgovoru dvojice lidera od obaranja ruskog aviona iznad tursko-sirijske granice, novembra prošle godine, dogovoren je sastanak "oči u oči", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters..#Putin, #Erdogan hold talks on mending relations https://tco/8lwlyeMN89 pictwittercom/N7drKbBtfw..Putin...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.