PUTIN I ERDOGAN “OČI U OČI”: Lideri će se sastati posle razgovora od 40 minuta

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jun.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PUTIN I ERDOGAN “OČI U OČI”: Lideri će se sastati posle razgovora od 40 minuta

Ruski predsednik Vladimir Putin, kako je bilo planirano, razgovarao je telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom. Oni su u telefonskom razgovoru, koji je trajao 40 minuta, izrazili odlučnost da ožive međusobne odnose i da se bore protiv terorizma, saopštila je kancelarija turskog predsednika.

U prvom direktnom razgovoru dvojice lidera od obaranja ruskog aviona iznad tursko-sirijske granice, novembra >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << prošle godine, dogovoren je sastanak "oči u oči", navodi se u saopštenju, preneo je Rojters.

Putin i Erdogan su tokom tog razgovora istakli da je potrebno preduzeti neophodne korake da bi se oživeli rusko-turski odnosi.

To je prvi razgovor Putina i Erdogana od obaranja ruskog borbenog aviona SU25, novembra prošle godine.

Razgvor dvojice predsednika je bio ranije zakazan, a dolazi samo nekoliko sati nakon terorističkog napada na aerodromu Ataturk u Istanbulu u kojem je pognulo 36 osoba, a povređeno 147.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin i Erdogan 40 minuta na vezi, sastanak u 4 oka u Kini

Izvor: B92, 29.Jun.2016

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je telefonom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Njihov prvi razgovor nakon sedam meseci trajao je 40 minuta...Televizijska mreža CNN na turskom jeziku objavila je da su se ruski i turski predsednik dogovorili da se lično sastanu u najkraćem...

Nastavak na B92...

Erdogan i Putin za obnavljanja veza dvije države

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Jun.2016

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i njegov ruski kolega Vladimir Putin prvi put su razgovarali telefonom od prošloga novembra i obaranja ruskog vojnog aviona.  I Kremlj i Erdoganov ured su saopćili da su se predsjednici dogovorili da obnove suradnju, kao i da se susretnu. Ured turskog predsjednika...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UPRKOS ZATEGNUTIM ODNOSIMA Moskovljani odali poštu žrtvama terorizma na "Ataturku"

Izvor: Blic, 30.Jun.2016, 00:30

Uprkos višemesečnim zategnutim odnosima Rusije i Turske zbog obaranja ruskog borbenog aviona novembra prošle godine, polaganjem cveća ispred zgrade ambasade Turske u Moskvi, gradjani glavnog grada Ruske Federacije odali su danas poštu žrtvama terorističkog napada na aerodrom Ataturk u Istanbulu...Flowers...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.