Putin hoće da bude važan, samo Merkelovu poštuje

Izvor: Vesti-online.com, 19.Okt.2016, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Putin hoće da bude važan, samo Merkelovu poštuje"

Ruski predsednik Vladimir Putin posle četiri godine stiže u Berlin na razgovore o Ukrajini i Siriji. Nemačka štampa naširoko analizira ovaj susret i ocenjuje da je ova iznenadna poseta dobra vest i veliki uspeh kancelarke Angele Merkel.

"Ako iko može da razgovara sa gospodarom Kremlja, onda je to kancelarka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Angela Merkel. Od njene procene posle sastanka u mnogome će zavisiti da li će doći do približavanja sa Rusijom - ili slede nove sankcije i nastavak paralisanja ruske ekonomije. Za Nemce je sve to takođe veoma teško, ali moral se ne može kupiti ili prodati", piše "Tagesšpigel".

"Rajniše post" iz Diseldorfa slično vidi ulogu Angele Merkel navodeći da kancelarka spada među retke političare u Evropi prema kojima se Putin ne odnosi s prezirom, već sa poštovanjem. Ona bi to trebalo da iskoristi i Putinu otvoreno kaže da snosi deo odgovornosti za patnje u Siriji.

"Vladara Kremlja diplomatija ostavlja hladnim, ali Putin ima jednu slabost: čežnju da bude važan. Bilo bi mudro kada bi EU sankcionisala ruskog predsednika i njegovu moćnu kliku, ali tako da narod ne mora da pati. Zabrana putovanja, bojkot Svetskog prvenstva u fudbalu, isključenje iz G8... ima toga što bi moglo da se uradi", piše ovaj nemački list.

Minhenski "Zidojče cajtung" pita se kako se treba odnositi prema Putinu.

"Tačan odgovor još nije pronađen. Bez obzira koliko nepredvidiv Putin bio i ostao, Evropljani moraju jasno da daju do znanja: Krađa teritorije, kao na Krimu, nikada neće biti prihvaćena. Članice NATO uživaju punu zaštitu od ruskih napada. A najteži ratni zločini, kao što je bombardovanje Alepa, mogu rezultirati sankcijama", piše SZ.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.