Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELO ZASEDANJE NORMANDIJSKE ČETVORKE Putin doputovao u Berlin

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je večeras u Berlin gde će, sa ostalim liderima, da učestvuje u razgovorima u "Normandijskom formatu" o pomirenju u Ukrajini.

Nemačka kancelarka Angela Merkel, ruski predsednik Vladimir Putin, francuski predsednik Fransoa Oland, ukrajinski predsednik Petro Porošenko razgovraće o sprovođenju izbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Donbasu i pitanjima povlačenja snaga iz istočne Ukrajine, prenosi "Sputnjik".

Ranije je saopšteno da će nakon samita u "Normandijskom formatu"“, Putin, Merkelova i Oland razmotriti situaciju u Siriji.

"Normandijska četvorka", koju čine Ukrajina, Rusija, Francuska i Nemačka, formirana je 2014. godine radi osiguranja sporazuma o miru za okončanje sukoba na istoku Ukrajine.

Ova grupa do sada je imala više rundi pregovora o pomirenju u Ukrajini, a u februaru prošle godine postignut je sporazum o primirju u Minsku u Bjelorusiji, što su potpisali Kijev i proruski borci u Donbasu, prenio je TASS.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.