Putin: Rusija u potpunosti ostaje privržena Sveobuhvatnom akcionom planu za iranski nuklearni program

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2020, 14:32

Putin: Rusija u potpunosti ostaje privržena Sveobuhvatnom akcionom planu za iranski nuklearni program

Diskusije o iranskom pitanju u Savetu bezbednosti UN postaju sve napetije, situacija se zaoštrava, iznose se neutemeljene optužbe na račun Irana, navodi se u saopštenju predsednika Vladimira Putina, koji predlaže da se što pre održi onlajn sastanak lidera država, stalnih članica SB UN, s učešćem lidera Nemačke i Irana.
„Izrađuju se nacrti rezolucija, koji su usmereni na poništavanje prethodnih odluka Saveta bezbednosti, koje su jednoglasno donete“, dodao je Putin. U saopštenju se navodi da Rusija predlaže da se što pre održi onlajn sastanak lidera država, stalnih članica SB UN i lidera Nemačke i Irana. „Cilj je određivanje koraka koji će omogućiti da se izbegne konfrontacija, zaoštravanje situacije u SB UN. Važno je da se pruži kolektivna podrška daljoj nesmetanoj realizaciji rezolucije SB UN 2231, koja predstavlja međunarodnu pravnu osnovu za realizaciju Zajedničkog sveobuhvatnog akcionog plana“, navodi se u saopštenju. Prema njegovim rečima, Rusija u potpunosti ostaje privržena Sveobuhvatnom akcionom planu za iranski nuklearni program, „čije je sklapanje 2015. godine bilo veliko političko-diplomatsko dostignuće, koje je omogućilo da se izbegne pretnja oružanog sukoba i ojačalo režim neširenja nuklearnog naoružanja“.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Makron spreman da prihvati predlog Putina da se održi samit „petorke“ posvećen iranskom nuklearnom programu

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2020

Predsednik Francuske Emanuel Makron spreman da prihvati predlog predsednika Rusije Vladimira Putina da se održi samit „petorke“ zemalja-stalnih članica SB UN, Nemačke i Irana, posvećen iranskom nuklearnom programu, prenosi Rojters, pozivajući se na Jelisejsku palatu.. „Potvrđujemo našu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.