Putin: Rusija na sankcije Zapada odgovara slobodom za biznis i neće ograničiti protok kapitala

Izvor: Blic, 19.Jun.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Rusija na sankcije Zapada odgovara slobodom za biznis i neće ograničiti protok kapitala

Rusija kao odgovor na ograničenja Zapada neće zatvoriti tržište nego će proširiti slobodu za biznis, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, naglašavajući da neće biti nikakvih ograničenje na protok kapitala.

"Lista naših apsolutnih prioriteta uključuje izbalansiranu i odgovornu politiku u sferi finansija i pozajmica. Naš je cilj da obezbedimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predvidive makroekonomske uslove za uspešan biznis i rast kapitalnih investicija u rusku privredu", rekao je Putin.

On je naglasio da je osnovni princip Rusije da "odbaci sve barijere i ograničenja za protok kapitala" i da ruska vlada nije pribegla takvim ograničenjima ni u najtežim trenucima, kao što je bilo u početku svetske krize 2008. godine.

"Suština programa zamene uvoza nije u tome da se zatvori svoje tržište i ogradi od svetske privrede, mi moramo da naučimo da proizvodimo kvalitetne konkurentne proizvode, tražene ne samo u Rusiji, nego i na svetskim tržištima. Na kraju, zadatak se sastoji u tome da u potpunosti i efikasno koristimo svoje unutrašnje mogućnosti kako bi se razvili", kazao je Putin na plenarnoj sednici.

"Na spoljašnja ograničenja mi odgovaramo ne zatvaranjem ekonomije, nego proširenjem slobode, povećanjem otvorenosti Rusije i to nije slogan,

to je sadržaj naše stvarne politike,

tih aktivnosti koje danas vodimo za stvaranje uslova za biznis, za nalaženje novih partnera i otvaranje novih tržišta, za učešće u realizaciji krupnih integracionih projekata", naglasio je Putin.

Ruski predsednik je naglasio da je uveren da će saradnja Moskve i Zapada biti nastavljena i da se ta saradnja može širiti uprkos aktivnostima u okviru organizacije BRIKS (Brazil, Indija, Koreja, Južna Afrika), čiji je Rusija član.

On je ocenio da se u Rusiji nije dogodila duboka ekonomska kriza i da zemlja samouvereno prolazi kroz period teškoća.

Organizatori Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu saopštili su da je do 15.00 časova po lokalnom vremenu broj učesnika ovog skupa (SPIEF 2015), dostigao 6.000 biznismena, političara i drugih javnih ličnosti iz 180 zemalja sveta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija na sankcije Zapada odgovara slobodom za biznis i neće ograničiti tok kapitala

Izvor: Blic, 19.Jun.2015

Rusija kao odgovor na ograničenja Zapada neće zatvoriti tržište nego će proširiti slobodu za biznis, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu, naglašavajući da neće biti nikakvih ograničenje na protok kapitala..."Lista naših apsolutnih...

Nastavak na Blic...

Putin odbacuje ultimatume, kaže da Rusija nije agresivna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jun.2015

Ruski predsjenik Vladimir Putin optužio je SAD da pokušavaju da nametnu svoju volju Moskvi...Takođe je negirao da se Rusija ponaša agresivno na svjetskoj sceni...Kako je rekao govoreći na Ekonomskom forumu u Sankt Petrsburgu, Vašington "konstantno pokušava da nametne svoje standarde i odluke Rusiji,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.