Putin: Oni koji su želeli da unište Rusiju imali su šansu pre 20 godina

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2020, 23:23

Putin: Oni koji su želeli da unište Rusiju imali su šansu pre 20 godina

 
Oni koji su finansirali terorizam na Severnom Kavkazu pre 20 godina želeli su da unište Rusiju iznutra i imali su priliku da realizuju taj plan, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Zavadi pa vladaj. To znači da oni koji žele da nas podele žele da vladaju nama. To se može primeniti u odnosima između država ili na određenu zemlju, u pokušajima da se uništi iznutra. Tada su imali sve šanse da realizuju svoj gnusni plan, da tako kažem, i to ne samo na Kavkazu“, rekao je Putin u intervjuu za TV „Rusija 1“, prenose RIA Novosti. Intervju je posvećen 20. godišnjici poraza terorista na Severnom Kavkazu, a snimljen je u mestu Botlih u Dagestanu 12. septembra 2019. godine, ali je prikazan prvi put. "Da tada nismo sačuvali zemlju, čekala bi nas žalosna budućnost", rekao je predsednik, navodeći primer bivše Jugoslavije.
Te, kto hotяt nas razdelitь, hotяt nad nami vlastvovatь.  PUTIN —————————————- iz эksklюzivnogo intervью programme «MOSKVA.KREMLЬ.PUTIN» na telekanale Rossiя pic.twitter.com/W3s6LbU5Jh
— Vladimir Soloviev (@VRSoloviev) May 10, 2020 "Zašto samo na Kavkazu? Bilo je to na severu, bilo je na severozapadu, bilo je u centru, bilo je na Uralu i svuda. U poveljama takozvanih ustava raznih republika, u 60 njih se moglo pročitati bilo šta, samo ne da su deo Ruske Federacije", dodao je predsednik.
Putin: Lekcije Velikog otadžinskog rata i cela istorija zemlje nas uče da ruska vojska mora uvek biti jakahttps://t.co/CUszPOfQmv
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) May 10, 2020 „Takva surovost, ne želim da spominjem, ali to se desilo, decu su prikivali ekserima za ograde sopstvenih kuća. To je strašno, katastrofa. Zar smo mi mogli dopustiti da Rusija dođe u tako strašno stanje?“, zapitao se predsednik.
 
 
 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.