Putin: Da nismo sačuvali državu 1999. doživeli bismo sudbinu Jugoslavije

Izvor: B92, 10.Maj.2020, 17:15

Putin: Da nismo sačuvali državu 1999. doživeli bismo sudbinu Jugoslavije

Predsednik Rusije rekao je da su oni koji su pre 20 godina finansirali terorizam na Severnom Kavkazu želeli da rasture Rusiju iznutra.

On je dodao da, da tada nisu sačuvali državu, doživeli bi sudbinu bivše Jugoslavije.

"Zavadi pa vladaj. To znači da oni koji žele da nas podele žele da vladaju nama. To se može primeniti u odnosima između država ili na određenu zemlju, u pokušajima da se razvali iznutra. Tada su imali sve šanse da realizuju svoj gnusni plan, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da tako kažem, i to ne samo na Kavkazu“, rekao je Putin u intervjuu za TV "Rusija 1“.

Kako je rekao, Rusija danas apsolutno pouzdano zaštićena od bilo kakvih napada spolja.

Kako se navodi, intervju je snimljen 12. septembra 2019. godine, kada je predsednik stigao u selo Botlih, kako bi zajedno sa dagestanskim ustanicima obeležio 20. godišnjicu pobede nad teroristima. Intervju je emitovan danas, prenosi Sputnjik.

Ruski lider je istakao da bi ih čekala veoma tužna budućnost da nisu uspeli da sačuvaju zemlju, i da bi narod stradao, navodeći kao primer bivšu Jugoslaviju.

"Takva surovost – ne želim da spominjem, ali to se desilo – decu su prikivali ekserima za ograde sopstvenih kuća! To je strašno, katastrofa. Zar smo mi mogli dopustiti da Rusija dođe u tako strašno stanje?“, zapitao se ruski lider.

On je istakao da je zbog toga zadatak broj jedan bio da sačuvaju rusku državu kao jedinstvenu celinu, koju su preci stvarali hiljadu godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Da nismo sačuvali državu 1999. doživjeli bismo sudbinu Jugoslavije"

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2020

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je da su oni koji su prije 20 godina finansirali terorizam na Sjevernom Kavkazu željeli da rasture Rusiju iznutra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Putin: Oni koji su želeli da unište Rusiju imali su šansu pre 20 godina

Izvor: Vostok.rs, 10.Maj.2020

 . Oni koji su finansirali terorizam na Severnom Kavkazu pre 20 godina želeli su da unište Rusiju iznutra i imali su priliku da realizuju taj plan, rekao je predsednik Vladimir Putin. „Zavadi pa vladaj. To znači da oni koji žele da nas podele žele da vladaju nama. To se može primeniti...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.