Prvo je nestao, pa podneo ostavku, a sad se tereti za mito

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 09:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvo je nestao, pa podneo ostavku, a sad se tereti za mito

Peking -- Prvo je nestao, zatim je objavljeno da je podneo ostavku, a prema najnovijim informacijama Kina optužuje sada već bivšeg šefa Interpola da je primao mito.

Kineski zvaničnik Meng Hongvej, koji je najpre nestao na deset dana kada je stigao u Kinu, zatim se pojavila vest da je podneo ostavku na tu funkciju, a sada se tereti da je primao mito. Tako bar tvrde kineske vlasti. Meng je "primao mito i sumnjiči se da je prekršio zakon", navodi se u saopštenju ministarstva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za javnu bezbednost.

Detalji o slučaju se ne navode, a saopštenje je izdato nekoliko sati pošto je Interpol objavio ostavku Menga na funkciju predsednika izvršnog odbora te organizacije, bez navodjenja razloga.

Meng je bio zamenik kineskog ministra za javnu bezbednost. Njegova supruga je u petak rekla da se nije čula s njim otkada je krajem septembra otputovao u Kinu. Od tada se ne zna gde je i šta je s njim.

Disciplinsko telo kineske vladajuća Komunistička partija Kine (KPK) saopštilo je juče da je Meng pod istragom kineske antikorupcijske službe.

Interpol, medjunarodna policijska organizacija sa sedištem u Lionu, saopštila je da će potpredsednik izvršnog odbora, Južnokorejac Kim Jong Jang vršiti dužnost predsednika. Takođe je navedeno da je Meng svojom voljom sebi napravio problem, prenosi AP.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.