Prvi smrtni slučaj od koronavirusa zabeležen van Kine

Izvor: RTS, 02.Feb.2020, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi smrtni slučaj od koronavirusa zabeležen van Kine

Broj preminulih od koronavirusa porastao je na 305, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine – na Filipinima. Milioni gledalaca putem interneta uživo prate izgradnju dve bolnice u Vuhanu.
Koronavirus se širi – obolelo je više od 14.000 ljudi, a broj preminulih raste iz dana u dan.

Broj zaraženih premašio je broj obolelih od SARS-a, epidemije iz 2003. godine, s kojom se često poredi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koronavirus.
Do sada je preminulo 305 osoba,  a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine – na Filipinima.
Reč je o kineskom državljaninu (44) iz Vuhana pošto mu je konstatovana teška upala pluća.
Osim podatke o širenju virusa, poslednjih dana s pažnjom pratimo i gradnju dve privremene bolnice u Vuhanu, gradu iz kog je nemoguće izađi, niti moguće ući.

Izgradnja prve bolnice u Vuhanu je završena i sutra počinje sa radom. Reč je o bolnici na 25.000 kvadratnih metara, koja može da primi oko 1.000 pacijenata.
Izgradnja druge bolnice biće kompletirana 5, a otvorena 6. februara.
Izgradnja ove dve bolnice se prenosi uživo na internetu, a napredak radnika svakodnevno prati nekoliko miliona gledalaca.
Svoje državljane iz epicentra zaraze izvlače brojne države, a među njima i Republika Srbije. Evakuacija četvoro srpskih državljana počela je sinoć oko 22 sata, uz pomoć Francuske. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DA LI JE BEZBEDNO PRIMATI PAKETE IZ KINE? Evo šta kaže Svetska zdravstvena organizacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2020

Do sada je od koronavirusa preminulo 305 osoba, dok je skoro 12.000 obolelo...Ljudi koji primaju pakete i pisma iz Kine nisu izloženi riziku od zaraze novim koronavirusom koji izaziva upalu pluća, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija...Q: Is it safe to receive a letter or a package...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Prva smrt od koronavirusa van Kine, ukupno preko 300 smrtnih slučajeva, preko 14.000 zaraženih

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Feb.2020

Na Filipinima je danas potvrđen prvi smrtni slučaj od koronavirusa, prvi van Kine...Iz Ministarstva zdravlja Filipina su saopštili da je Kinez (44) iz Vuhana primljen u bolnicu 25. januara nakon što se požalio na temperaturu, kašalj i bol u grlu...Dobio je tešku upalu pluća, a poslednjih nekoliko...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.