Ekspresno završena gradnja prve bolnice za obolele od koronavirusa u Vuhanu

Izvor: RTS, 02.Feb.2020, 10:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ekspresno završena gradnja prve bolnice za obolele od koronavirusa u Vuhanu

Izgradnja prve bolnice u Vuhanu je završena i sutra počinje sa radom. U međuvremenu se broj preminulih od koronavirusa popeo na 305, a zaraženo je više od 14.000 ljudi.
Gradnja bolnice započeta je 24. januara i završena je za manje od 10 dana. Na njoj je radilo više od stotinu radnika, a njihov napredak svakodnevno su pratili milioni gledalaca uživo preko interneta. 

Predsednik Si Đinping, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koji je i predsednik Centralne vojne komisije, odobrio je slanje 1.400 medicinskih radnika, pripadnika kineske vojske, koji će lečiti pacijente u danas završenoj bolnici u Vuhanu.
Bolnica je izgrađena po modelu iz Pekinga 2003. godine, gde je za samo nedelju dana izgrađena bolnica za pacijente sa virusom SARS-a kojem su podlegle 774 osobe. 
Izgradnja druge bolnice biće kompletirana u sredu, 5. februara, a otvorena 6. februara.
U međuvremenu je broj preminulih od koronavirusa porastao na 305, a zabeležen je i prvi smrtni slučaj van Kine - na Filipinima.  
Svoje državljane iz epicentra zaraze izvlače brojne države, a među njima i Republika Srbije. Četvoro državljana Srbije evakuisano je noćas iz Vuhana i očekuje se da tokom dana stignu u Francusku.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

VIDEO: Kinezi za 10 dana izgradili bolnicu, uskoro gotova i druga

Izvor: Radio 021, 02.Feb.2020

Izgradnja prve bolnice u Vuhanu je završena i sutra počinje sa radom...Gradnja bolnice započeta je 24. januara i završena je za manje od 10 dana. Na njoj je radilo više od stotinu radnika, a njihov napredak svakodnevno su pratili milioni gledalaca uživo preko interneta...Predsednik Si Đinping,...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.