Pronađena tela oba pilota stradala prilikom akrobacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Avg.2009, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađena tela oba pilota stradala prilikom akrobacija

VARŠAVA - Policija i spasioci našli su tela oba beloruska pilota koji su stradali danas prilikom pada aviona tipa Suhoj-27 u akrobacijama na velikom aeromitingu u gradu Radom u centralnoj Poljskoj.

"Lovac beloruske armije pao je popodne na nenaseljen prostor. Niko osim pilota nije stradao niti je povređen, a nema ni nikakve materijalne štete", saopštio je novinarima portparol poljskog vojnog vazduhoplovstva Marćin Rogus.

Belorusija je prvi put učestvovala >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na tom poznatom akrobatskom aerošou u Radomu.

Beloruska ambasada saopštila je da su piloti bili iskusni sa 20 godina staža u vazduhu i sa više od 2.000 sati letenja upravo u tom tipu aviona SU-27.

Počela je odmah i istraga zašto je do nesreće došli i zašto se piloti nisu katapultirali, već ostali u avionu, a u komisiju su uključeni i beloruski eksperti.

Poljski piloti, učesnici aeromitinga i oni u publici kazali su poljskim medijima da se beloruski piloti, bez obzira na to šta je uzrok nesreće, po svemu sudeći nisu katapultirali kako bi izbegli ljudske žrtve.

Da su se katapultirali avion bi pao tačno na kuće u obližnjem mestu Malenčina, tvrde poljski piloti.

Lokalna televizija TVN 24 je saopštila da se avion srušio oko 100 metara dalje od kuća obližnjeg sela Nalečin, a kanali sa vestima su objavili snimke na kojima se vidi kako veliki avion pravi tri kruga u vazduhu a potom se priprema kao da će sleteti, da bi zatim nestao iza reda drveća i eksplodirao.

Miting koji se i juče i danas održavao pod vrlo nepovoljnim vremenskim prilikama za takvu vrstu letenja posle nesreće je otkazan.

Šou u Radomu pratilo je oko 100.000 ljudi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.