Princ Hari ima mentalni problem

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Princ Hari ima mentalni problem"

Kabul -- Britanski princ Hari koji je uporedio ubijanje pobunjenika u Avganistanu sa igranjem video igrica "verovatno ima mentalni problem", saopštili su danas talibani.

"Četrdeset devet zemalja sa njihovom moćnom vojskom beleži neuspeh u ratu protiv mudžahedina, a sada ovaj princ taj rat poredi sa igricama, plejstejšenom ili kako god to već zove", rekao je predstavnik talibana Zabiulah Mudžahid AFP-u.

Hari, unuk kraljice Elizabete II i treći u naslednoj liniji za presto, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je da je ubijao talibanske pobunjenike tokom 20 nedelja koliko je kao pripadnik vazduhoplovnih snaga proveo u Avganistanu.

Princ je bio kopilot u borbenim helikopterima apač i zadužen za ispaljivanje projektila helfajer vazduh-zemlja i pucanje iz mitraljeza u borbenim operacijama u provinciji Helmand na jugu zemlje.

"To mi je zadovoljstvo, ja sam jedan od ljudi koji vole da igra plejstejšen i iksboks tako da volim da mislim da sam s mojim palčevima prilično koristan", rekao je on u intervjuima koji su objavljeni juče, na kraju njegovog službovanja u Avganistanu.

"Ovo je za nas i naše ljude ozbiljan, istorijski rat i otpor", rekao je Mudžahid u telefonskoj izjavi s nepoznate lokacije.

"Videli smo i čuli da mnogi strani vojnici, okupatori razviju neku vrstu mentalnih problema dok su u Avganistanu", dodao je vođa talibana.

Na pitanje britanske novinske asocijacije da li je ubijao, Hari je rekao: "Jesam, kao i mnogi drugi". "Uzmi život da spaseš život", objasnio je on slegnuvši ramenima

Talibanska pobuna traje od kada su pre 11 godina svrgnuti sa vlasti u Avganistanu zbog toga što su šititili bivšeg vođu Al Kaide Osamu bin Ladena posle napada na SAD 11. septembra 2001. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.