Talibani: Princ Hari ima mentalne probleme

Izvor: Vesti-online.com, 22.Jan.2013, 22:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Talibani: Princ Hari ima mentalne probleme

Britanski princ Hari ima "mentalne probleme", ocenili su talibani povodom njegovog poređenja vazdušnih napada iz helikoptera sa video igricama.

Britanski princ Hari ima "mentalne probleme" kad može da poredi vazdušne napade iz helikoptera sa video igricama (što jes',jes')

 

Princ Hari, u vojsci poznat kao "kapetan Vels", vratio se iz Avganistana, gde je 20 nedelja služio kao pilot helikoptera "apač" u vazduhoplovnim snagama Velike Britanije. Izveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << veliki broj misija kao kopilot u helikopteru, ispaljujući ponekad rakete i projektile na talibanske borce.

 

Portparol talibana Zabijulah Mudžahid je rekao da 49 zemalja s moćnim naoružanjem ne uspevaju da savladaju mudžahedine, dok princ poredi rat u Avganistanu sa igricama.

Britanska agencija PA, koja je intervjuisala princa Harija tokom njegove misije u Avganisatnu, prenela je da je Hari govorio koliko voli da igra PlayStation i Xbox i da veruje da mu je ta veština bila "korisna".

 

Hari: Da, ubijao sam talibane kada je trebalo

Portparol talibana je istakao "istorijski značaj" rata u Avganistanu i dodao da se zna da mnogi strani vojnici po povratku iz Avganistana imaju mentalne probleme.

Drugi Harijev boravak u Avganistanu prošao je mirnije nego prvi, 2007-2008, kada su časopisi i sajtovi otkrili detalje o njegovom kretanju.

Britanski mediji su potom pristali da iz bezbednosnih razloga ne izveštavaju o akcijama princa Harija u Avganistanu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.